Poslovna zona „Podi“ Vrpolje bb; 22000 Šibenik

Radno vrijeme: SUBOTA od 6 – 14
Telefon: 01/6609-900; 098/304-215

Sajam automobila

Oduševit će vas širokom ponudom rabljenih vozila koja jamči da ćete pronaći odgovarajuće vozilo koje će zadovoljiti sve vaše potrebe i želje.
Sajam rabljenih vozila posluje subotom u vremenu od 6 – 14 sati.

Slika Slika Slika Slika

PAR SAVJETA ZA KUPNJU ILI PRODAJU AUTOMOBILA

Realna cijena rabljenoga je ona po kojoj se proda!

Prodaja rabljenih automobila u Hrvatskoj u svakom pogledu dijeli sudbinu prodaje novih automobila, premda je za očekivati kako će kupci prije kupiti rabljeni nego skuplji novi automobil. Trenutačno su takvi uvjeti na tržištu rabljenih automobila da je cijena svih marki i modela niža od očekivane, te ako imate raspoloživu svotu novaca sada je pravo vrijeme za kupnju.

Nižim cijenama rabljenih automobila kumovao je organizirani uvoz rabljenih za koje pojedini uvoznici daju garanciju i provjereno porijeklo sa svim potrebnim papirima o dokazivanju kako se radi o vozilu s provjerenom prošlošću. U svakom slučaju kupac mora biti na oprezu, jer ima i manje poštenih preprodavača koji znatno dorađuju uvezeni rabljeni automobil sa skidanjem kilometara, namještanjem papira, pa se nerijetko u opisu automobila navodi kako je prešao tek 180.000 km ili da ga je vozio doktor ili žena.

Premda to može biti i istina, najčešće se radi o navlakušama, pa takve automobile zaobiđite u širokom luku.

Čak i uobičajene prednosti kod prodaje rabljenog kao prvi vlasnik, potvrđena servisna knjižica, ugrađen plin, registracija, odlično stanje, ne donose inače uobičajeno nešto višu cijenu i lakši put do kupca.

Postavlja se i koja je realna cijena, jer mnogi se žale kako ne mogu dobiti ni realnu cijenu za svoj rabljeni automobil. Jednostavno, moramo se naviknuti na kapitalizam i na uvjete prodaje i kupnje, te kako cijenu regulira samo tržište, a ne naše srce. Na kraju realna cijena za automobil je ona po kojoj se automobil proda, koliko god mi mislili da auto vrijedi znatno više.

Pokazat ćemo to na primjeru automobila Renault Megane Sedan II iz 2007. godine sa 105.000 km, prvi vlasnik, auto odlično uščuvan, odrađen veliki servis, ugrađen atestirani najmoderniji plinski uređaj, friško registriran godinu dana s dodatnim kompletom kotača sa zimskim gumama, klima i sva uobičajena oprema u vlasništvu fizičke osobe.

Slika Slika Slika

Stavljena je prvo cijena od 47.000 kn i na oglase se nitko nije javio, a na sajmu rabljenih automobila samo se u prolazu automobil pogledavao. Cijena je polako smanjivana, ali s istim rezultatom, odnosno bez rezultata prodaje. Tako je prošlo 10 mjeseci i u tom vremenu je bilo samo pet telefonskih poziva, ali nitko nije došao pogledati automobil.

Tada se automobil pokušao prodati tvrtkama koje otkupljuju rabljene automobile. Tvrtka koja se bavi samo prodajom rabljenih automobila svih marki, procijenila je kataloški automobil na 29.000 kuna, eventualno bi mogli dignuti na 31.000 kuna poslije mehaničarskog pregleda ako je automobil u savršenom stanju. Druga tvrtka koja se bavi prodajom novih automobila, a uz put i prodajom rabljenih, poslije mehaničarske procijene i pregleda dala je ponudu od samo 21.000 kn.

U oglasnik se stavlja oglas s cijenom od 38.000 kuna i poslije pola mjeseca i samo jednog poziva dogovorena je cijena od 35.000 kuna. Automobil je novi plaćen 121.000 kuna. Velik broj rabljenih automobila koji se prodaju dožive sličan scenarij, premda ima modela automobila koji se brzo prodaju, ali ti su ipak u manjini.“